Guldpriser och avgifter

Vår webbplats erbjuder bland de bästa priserna för att sälja guld. Få en offert och läs mer om vår säljprocess idag. Svenska Gulderbjuder ett tryggt, enkelt och bra sätt att sälja sitt guld. Vi återvinner allt guld som vi köper och vi ser till att guldet smälts ner och kommer till användning av bland annat guldsmeder och industrin.

24K

775

kr / g

22K

695

kr / g

21K

664

kr / g

18K

545

kr / g

14K

423

kr / g

9K

248

kr / g

24 karats guld är den renaste formen av guld, med en guldhalt på 99,99%. Det används i störst utsträckning till investeringsändamål, som att köpa guldtackor eller mynt. Användningen sträcker sig också in i smyckesvärlden men är sällsynt i Sverige. Även elektronikföretag använder sig av rent guld, och konstnärer i form av bladguld.

22 karats guld är en guldlegering som innehåller 91,6 % guld. Det används ofta i smycken och andra dekorativa föremål på grund av dess styrka och hållbarhet. Det används också i andra industrier, såsom klocktillverkning och tandvård. Vissa människor använder det också för investeringsändamål då en del historiska och nytillverkade mynt kan innehålla 22 karat.

21 karats guld är en legering som innehåller 87,5 % guld. Det används ofta i smycken och andra dekorativa föremål på grund av dess styrka och hållbarhet. Det används också i andra industrier, såsom klocktillverkning och tandvård. Vissa människor använder det också för investeringsändamål, som att köpa guldtackor eller mynt.

18 karats guld är en legering som innehåller 75% guld och 25% andra metaller. 18 karat är den vanligaste karathalten för smyckestillverkning i Sverige. Den höga andelen guld gör att smycken får en vacker färg och lyster. Det är också mer hållbart än smycken med högre karathalt. 18-karat är ofta också stämplat med 750 vilket betyder att det är 750 andelar av 1000 guld.

Används också inom smyckesindistrin. Det är ibland ett prismässigt fördelaktigt alternativ till 18 karat, men har inte riktigt samma lyster och guldinnehåll. 14 karat innehåller 58,5% guld och resterande andel andra metaller. Smycken som innehåller 14 karat kan också vara stämplade med 585 vilket är andelen guld av 1000 andelar.

Detta är något ovanligare att se i Sverige då karathalten är relativt låg. Det används dock i smyckesindustrin för att tillverka verkligt prisvärda smycken. Dock är lystern inte jämförbar med 14 eller 18 karat. 9 karat är lika betyder att smycket innehåller 37,5% rent guld och resterande andel andra metaller.

Se våra guldpriser vi har på olika karat

Vår webbplats erbjuder ett avsnitt där du kan lära dig mer om karat och deras betydelse i världen av ädla metaller och ädelstenar. Tryck på knappen "Läs mer" för djupgående information och analys om karatnivåer och andra faktorer som påverkar värdet.

Beställ inom 00Tim 00Min 00Sek så skickar vi ditt Guldkuvert idag.
Kostnadsfri beställning

Beställ ditt Guldkuvert idag

Det är enkelt och snabbt att skicka in sitt guld och få bättre betalt.

Tack för din beställning. Ditt kuvert kommer vara i din brevlåda om 1-2 dagar.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Våra guldpriser idag

Inga tillkommande avgifter oavsett vikt

775

kr/g

664

kr/g

545

kr/g

423

kr/g
4.9 stjärnor på Google Review

Våra silverpriser idag

Inga tillkommande avgifter oavsett vikt

4.9 stjärnor på Google Review