By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.
18k bismarck guldkedja transparant backgrund

Sälja smycken till oss, vi är ditt självklara guldproffs!

  • Full Försäkrad upp till 100.000kr

  • Utmärkta priser för dina smycken.

  • Alltid högt pris och bra kundtjänst

Bra utbetalning
En av marknadens högsta utbetalningar
Ångerrätt när du skickar in guldet
14 dagars ångerrätt
Inga dolda avgifter
Inga gömda avgifter
Beställ inom 00Tim 00Min 00Sek så skickar vi ditt Guldkuvert idag.
Kostnadsfri beställning

Beställ ditt Guldkuvert idag

Det är enkelt och snabbt att skicka in sitt guld och få bättre betalt.

Tack för din beställning. Ditt kuvert kommer vara i din brevlåda om 1-2 dagar.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Våra guldpriser idag

Inga tillkommande avgifter oavsett vikt

786

kr/g

673

kr/g

552

kr/g

430

kr/g
4.9 stjärnor på Google Review

Våra silverpriser idag

Inga tillkommande avgifter oavsett vikt

Enkelt och snabbt

När du säljer smycken till oss fungerar det så här.

Att sälja smycken, särskilt guldsmycken, via Svenska Guld innebär en öppen och effektiv upplevelse. Vi erbjuder konkurrenskraftiga priser per gram för de som vill sälja smycken.

1.
Beställ ditt kostnadsfria Guldkuvert

För att sälja dina smycken, börja med att beställa ditt försäkrade guldkuvert via vår hemsida. Efter att ha valt "Beställ kuvert", fyll i dina uppgifter. Kuvertet skickas snabbt och säkert till din angivna adress.

2.
Skicka dina smycken

När du får kuvertet, följ anvisningarna och packa in dina smycken i det tillhörande fullt försäkrade REK-kuvertet. Glöm inte att signera avtalet innan du postar det och beskriv tydligt vad du vill sälja till oss.

3.
Snabb utbetalning efter värdering

Vid mottagande genomför vi en detaljerad värdering av dina smycken. Grunden för värderingen är kvaliteten och vikten av guldet. Efter fastställande av ditt smyckes verkliga värde, betalar vi dig baserat på aktuella marknadspriser. Med Svenska Guld garanteras du en snabb utbetalning.

Vad kan du sälja

Vilka smycken köper vi?

Svenska Guld strävar efter att erbjuda bland de högsta priserna i branschen. Nedan hittar du information om vilka typer av smycken vi främst köper. Om du inte ser ditt föremål. Vi köper alla föremål av guld eller silver.

Guldkedjor

Guldarmband och guldhalsband är smycken som vi köper in dagligen. Pansarlänkar, X-länkar, Venezialänkar eller populära Bismarcklänkar tillhör det vanligaste kategorier vi köper in.
18k bismarck guldkedja transparant bakgrund

Ringar med pärlor eller stenar

Ringar med stenar som är av diamant, pärlor, andra ädelstenar eller glas/kristall är vanliga föremål som vi köper in. Det är populära smycken att sälja till oss när man vill få loss extra kapital.
Två guldringar. En med små stenar på och en som inte har några stenar på. Både 18k
Guldtacka 1 gram

Guldtacka och mynt

Ringar som är släta och inte har några infattade stenar tillhör bland det vanligaste smyckena vi köper in. En del guldringar, ibland äldre, har en högre karathalt än populära 18-karat. Vi ser till att alltid värdera din ring korrekt.
5 tänder och tre tänder är med tandguld

Tandguld

Vi köper tandguld till högt guldpris. Vi får ofta frågor om vi köper tandguld och hur det går till. När vi tar emot tandguldet separerar vi guldet från andra metaller eller keramik. Vi värderar guldet som vanligt och betalar ut enligt samma prislista.
En klocka som innehåller guld

Klockor

Vi köper alla typer av guldklockor som är av guld. Vi värderar precis som allt annat guldvikten och karathalten och betalar ut efter dagens gällande guldpris. På en klocka finns det ofta detaljer som inte är av guld, dessa räknas inte med i priset som betalas ut.
Värdera online

Vill du veta värdet?

Genom vår online värderingstjänst kan du enkelt ange vilken typ av produkt du har, materialet och karaten. När du har gjort det får du en prisuppskattning för hur mycket vi betalar för ditt föremål.

Vi köper ditt guld
Varför man skall välja oss

Upptäck fördelarna med att välja oss som din guldpartner

I en bransch som är fylld med konkurrens strävar Svenska Guld efter att stå ut. Inte bara genom våra konkurrenskraftiga priser per gram utan även genom den service och trygghet vi erbjuder varje kund. När du väljer oss, väljer du en partner som värderar ditt förtroende högst.

När vi tar emot ditt guld gör vi en kostnadsfri värdering och ger dig vårt högsta pris. Pengarna betalas ut till dig inom 5 minuter från att värderingen är genomförd, inga dolda avgifter tillkommer. Vi gör det enkelt och tryggt att sälja guldsmycken på nätet och med alltid rätt pris.

Läs mer
jämförelse

Vi erbjuder en av marknadens lägsta avgifter.

Efter att ha jämfört våra avgifter med andra aktörer på marknaden har vi stolt kommit fram till att vi erbjuder väldigt höga priser. Men det är inte bara våra konkurrenskraftiga priser som gör oss till ett föredraget val. När du samarbetar med Svenska Guld, får du alltid.

14 dagars ångerrätt: Vi förstår att beslut kan ändras. Därför erbjuder vi en 14 dagars ångerrätt för att ge dig fullständig sinnesro när du säljer ditt guld till oss.
Detaljerat kundkvitto: Transparens är avgörande för oss. Med vårt kundkvitto kan du enkelt följa hur vi har värderat ditt guld, steg för steg, så att du alltid vet hur vi kommit fram till det erbjudna priset.

Svenska Guld

10760 kr

Aktör 1

9260 kr

Aktör 2

9000 kr

Ak. 3

5200 kr

Ak. 4

3040 kr

*Jämförelse av företag som köper guld. Uträkningen är baserad på 18 karat guld 20 gram. 04.07.2024
**icke investeringguld

Guldföretag tjänar pengar på marginalen mellan inköpspriset och försäljningspriset. Vi på Svenska Guld är stolta över att ha konkurrenskraftiga priser.

våra omdömen

Se vad våra kunder
säger om oss.

Genom åren har vi byggt starka relationer med våra kunder. Detta har möjliggjorts genom vårt konstanta engagemang för kvalitet och integritet. Varje kundrecension är ett bevis på vårt löfte om excellens. Vi arbetar ständigt för att överträffa förväntningarna och säkerställa att varje kunds erfarenhet med oss är positiv. Ditt nöje är vår främsta prioritet, och vi är ständigt redo att gå den extra milen för att uppfylla dina behov.

Toppennöjd 👍

Birgitta Norberg

Väldigt bra företag som faktiskt har låga avgifter. Är väldigt nöjd med servicen!

Dennizoro

Snabb och bra service! Fick även bästa pris här.

Martin Bäck

Amazing service, and super friendly people 😊I can just recommend this company!!!

Andreas Hofherr

Snabbt, smidigt och enkelt! Precis så som det ska vara.

Alexander ågren

Bra service. Håller vad de lovar, pengarna på kontot snabbt. Mycket nöjd!

Linn Blomstrand

Om Svenska Guld

Nöjda kunder är vår största belöning

Svenska Guld reformerar guldbranschen till det bättre. Med en uppriktig och transparent prissättning och nöjdkund-garanti försäkrar vi dig om att du blir nöjd. 14-dagars villkorsfri ångerrätt med tjänsten SG-Trygg™ kontrollerar du som kund vad som händer med ditt guld.

99
%

Nöjda kunder

Beviset på att kunden står i centrum för oss är att vi alltid strävar efter kundnöjdhet. Är man inte nöjd med något så åtgärdar vi det. Dessutom har vi alltid 14-dagars villkorslös ångerrätt där vi som företag står för alla portokostnader. Allt detta för att du som kund skall känna dig trygg och nöjd.

+
30
%

Mer betalt

Upp till *30% mer betalt av oss. Vi är stolta över att erbjuda höga utbetalningar till våra kunder. Idén är ganska enkel. Villkorslös ångerrätt tillsammans med korrekt värdering skapar en marknadsplats där du som kund enkelt och lätt kan sälja ditt guld och veta att vi korrekt värdera guldsmycken.

5
,
2
MSEK

Utbetalt belopp

Vi förändrar guldbranschen! Genom vår egenutvecklade automatiska värderingsprocess förkortar vi processen för dig som kund. Detta gör också att vi kan erbjuda dig bättre betalt genom en effektivare hantering av guldet. Varje dag justeras våra priser automatiskt mot världsmarkandspriset på guld och ädelmetaller. Det så kallade SPOT priset vägleder oss när vi värderar ditt guld.

Alltid 14-dagars ångerrätt &
hög utbetalning.

Om oss
Garantiseal

Vårt Garantiseal - En symbol för kvalitet och integritet

Vårt garantiseal är inte bara en logotyp; det representerar vårt löfte till dig. Varje gång du ser detta sigill kan du vara säker på att du arbetar med en pålitlig, ärlig och transparent partner. Vi är stolta över vårt rykte och detta sigill återspeglar vårt engagemang för att upprätthålla högsta standard i allt vi gör.

Guldvåg av Kern och Sohn
En mobil där Svenska Gulds guldräknare hemsida visas
Vår guldräknare

Räkna enkelt ut hur mycket du får för dina guldsmycken.

Uppskatta vad ditt guld väger samt hur många karat det är för att se ungefär vad ditt guldsmycken är värt. Tänk på att många faktorer påverkar det slutliga priset såsom dagspris, stenar, smuts samt detaljer som ej är av guld mm.

Det är därför viktigt att se uträkningen som en fingervisning på hur mycket som faktiskt blir utbetalt till ditt bankkonto.

Till Guldräknaren
Våra vågar

Godkända Guldvågar för att värdera guldsmycken.

För oss på Svenska Guld är säkerhet och förtroende viktigt när du säljer ditt guld på distans. Därför använder vi vågar från etablerade Kern & Sohn som är ett tyskt företag som tillverkar några av världens finaste mätinstrument. Vågarna kalibreras regelbundet enligt EU standard.

Frågor Om tjänsten

Vanliga frågor

Här är några frågor våra kunder har frågat oss. Se om du hittar ett svar på frågorna annars är det möjligt att kontakta oss här.

Har Svenska guld någon fysisk butik att besöka?

Nej det har vi inte. Allt händer online. Det är därför vi kan erbjuda dig marknadens högst utbetalning. Låga omkostnader = bättre guldpriser för dig!

Hur vet jag att ni värderar mitt guld till rätt?

Först kontrollerar vi äktheten genom sedvanliga tester. Ditt guld värderas alltid utav en expert. Guldet vägs därefter på en våra kontrollerade och kalibrerade vågar. Vi använder vågar från etablerade Kern & Sohn som är ett tyskt företag som tillverkar några av världens finaste mätinstrument.

Är det säkert att skicka in mitt guld?

Ja, det är helt säkert. Vi skickar ett rekommenderat kuvert till dig (REK). När du skickar in ditt guld till oss via ditt närmsta postombud så får du ett kvitto. Därmed är försändelsen försäkrad. Vi står även för avgiften.

Tar ni ut någon värderingsavgift?

Nej, vi tar inte ut någon värderingsavgift.

Hur snabbt får jag betalt

Vi betalar ut pengarna till dig så fort värderingen är klar. Vi gör överföringen direkt till ditt bankkonto. Oftast sker detta inom 24h från att du skickat in guldet till oss.

Köper ni även silver?

Ja det gör vi, silvret måste dock ha en finhaltsstämpel på antingen 830 eller 925. Du kan skicka in guldet och silvret i samma värdepåse.

En guldskog

Vi återvinner dina guldsmycken.

Gruvbrytning påverkar miljön negativt.
Genom att sälja ditt guld till oss bidrar du till att det kan återanvändas. Bli en miljöhjälte och sälj ditt guld till oss på Svensk Guld.