By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.
Bild av en guldkedja köpt av Svenska Guld

Sälja guld i Stockholm tryggt och snabbt

 • Fullständig försäkring på alla sändningar

 • Bra priser vid försäljning

 • Stressfri 14-dagars ångerrätt

Bra utbetalning
En av marknadens högsta utbetalningar
Ångerrätt när du skickar in guldet
14 dagars ångerrätt
Inga gömda avgifter
Beställ inom 00Tim 00Min 00Sek så skickar vi ditt Guldkuvert idag.
Kostnadsfri beställning

Beställ ditt Guldkuvert idag

Det är enkelt och snabbt att skicka in sitt guld och få bättre betalt.

Tack för din beställning. Ditt kuvert kommer vara i din brevlåda om 1-2 dagar.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Våra guldpriser idag

Inga tillkommande avgifter oavsett vikt

786

kr/g

673

kr/g

552

kr/g

430

kr/g
4.9 stjärnor på Google Review

Våra silverpriser idag

Inga tillkommande avgifter oavsett vikt

Enkelt och snabbt

Så här enkelt är det att sälja guld i Stockholm

Sälja guld online har aldrig varit enklare. Hos Svenska Guld garanterar vi en transparent och smidig försäljningsprocess, optimerad för dem som önskar sälja guld. Med marknadsledande priser och en steg-för-steg guide ser vi till att du känner dig trygg. Här nedan dyker vi djupare in i processen.

1.
Beställ ditt Guldkuvert

Börja din guldaffär genom att beställa vårt specialanpassade Guldkuvert. Efter att ha fyllt i dina uppgifter skickar vi kuvertet direkt till din angivna adress, förberett och säkert för transport.

2.
Skicka in ditt guld för värdering

När du mottagit ditt kuvert, lägg ditt guld i den tillhörande säkerhetspåsen och fyll i medföljande avtal. Signera och sänd iväg det via närmsta postkontor.

3.
Motta betalning efter vår guldvärdering

Vi genomför en grundlig värdering när ditt guld anländer. Baserat på ditt gulds karathalt och vikt bestämmer vi dess värde. När värderingen är klar sker betalning direkt till ditt bankkonto baserat på dagens guldpris.

Vad kan du sälja

Typer av guld vi köper

Sälja guld online med Svenska Guld innebär att vi tar emot en rad olika typer av guldprodukter. Från smycken till guldtackor, här är några av de vanligaste objekten vi handlar med.

Guldarmband och guldhalsband

Guldarmband och guldhalsband är smycken som vi köper in dagligen. Pansarlänkar, X-länkar, Venezialänkar eller populära Bismarcklänkar tillhör det vanligaste kategorier vi köper in.
Guldkedja som Svenska Guld köper

Ringar med pärlor eller stenar

Ringar med stenar som är av diamant, pärlor, andra ädelstenar eller glas/kristall är vanliga föremål som vi köper in. Det är populära smycken att sälja till oss när man vill få loss extra kapital.
En guldring med och en guldring utan stenar
Guldtacka

Guldtacka och mynt

Guldtackor och guldmynt har en högre karathalt än de flesta smycken. När guldet har en högre karathalt blir guldet mjukare och lämpar sig bäst för investeringsguld och inte för smycken. Vi köper ofta in guldtackor och guldmynt av alla valörer och storlekar.
Tänder med guldtänder

Tandguld

Vi köper tandguld till högt guldpris. Vi får ofta frågor om vi köper tandguld och hur det går till. Tandguld köpes i två olika former, rensat och orensat. Orensat tandguld är den vanligaste formen vi köper in och betyder att guldtanden sitter ihop med tanden. Priserna skiljer sig något mellan rensat och orensat.
Klocka som har guld på några ställen

Klockor

Vi köper alla typer av föremål som är av guld. Vi värderar precis som allt annat guldvikten och karathalten och betalar ut efter dagens gällande guldpris. På en klocka finns det ofta detaljer som inte är av guld, dessa räknas inte med i priset som betalas ut.
Vi köper ditt guld
Varför man skall välja oss

Sälja guld med 14-dagars ångerätt

I en bransch som är fylld med konkurrens strävar Svenska Guld efter att stå ut. Inte bara genom våra konkurrenskraftiga priser utan även genom den service och trygghet vi erbjuder varje kund. När du väljer oss, väljer du en partner som värderar ditt förtroende.

När vi tar emot ditt guld gör vi en kostnadsfri värdering och ger dig vårt högsta pris. Pengarna betalas ut till dig när värderingen är genomförd, inga dolda avgifter tillkommer. Vi gör det enkelt och tryggt att sälja guld på nätet och alltid med rätt pris.

Mer Om oss
Avgifter

Vi erbjuder en av marknadens lägsta avgifter.

Efter att ha jämfört våra avgifter med andra aktörer på marknaden har vi kommit fram till att vi troligen erbjuder en av de allra lägsta avgifterna. Men det är inte bara våra konkurrenskraftiga priser som gör oss till ett föredraget val. När du samarbetar med Svenska Guld, får du också:

14 dagars ångerrätt: Vi förstår att beslut kan ändras. Därför erbjuder vi en 14 dagars ångerrätt för att ge dig fullständig sinnesro när du säljer ditt guld till oss.
Detaljerat kundkvitto: Transparens är avgörande för oss. Med vårt kundkvitto kan du enkelt följa hur vi har värderat ditt guld, steg för steg, så att du alltid vet hur vi kommit fram till det erbjudna priset.

Guldföretag

Marginal/Avgift

 • Svenska Guld

 • Finguld

 • Diamantbrev

 • Myntkompaniet

 • Sefina

 • Albrektsguld

 • Guldbrev

 • 10%

 • 14%

 • 14%

 • 20%

 • 26%

 • 49%

 • 70%

*Jämförelse av företag som köper guld. Uträkningen är baserad på 18 karat guld 1 gram. 2019/01/31 - 2022/02/19

Guldföretag tjänar pengar på marginalen mellan inköpspriset och försäljningspriset. Vi på Svenska Guld är stolta över att ha konkurrenskraftiga priser.

våra omdömen

Se vad våra kunder
säger om oss.

Genom åren har vi byggt starka relationer med våra kunder. Detta har möjliggjorts genom vårt konstanta engagemang för kvalitet och uppriktighet. Varje kundrecension är ett bevis på vår kvalitet. Vi arbetar ständigt för att matcha förväntningarna och säkerställa att varje kunds erfarenhet med oss är positiv. Din nöjdhet är vår prioritet.

Toppennöjd 👍

Birgitta Norberg

Väldigt bra företag som faktiskt har låga avgifter. Är väldigt nöjd med servicen!

Dennizoro

Snabb och bra service! Fick även bästa pris här.

Martin Bäck

Amazing service, and super friendly people 😊I can just recommend this company!!!

Andreas Hofherr

Snabbt, smidigt och enkelt! Precis så som det ska vara.

Alexander ågren

Bra service. Håller vad de lovar, pengarna på kontot snabbt. Mycket nöjd!

Linn Blomstrand

Om Svenska Guld

Nöjda kunder är vår största belöning

Svenska Guld reformerar guldbranschen till det bättre. Med en uppriktig och transparent prissättning och nöjdkund-garanti försäkrar vi dig om att du blir nöjd. 14-dagars villkorslös ångerrätt med tjänsten SG-Trygg™ kontrollerar du som kund vad som händer med ditt guld.

99
%

Nöjda kunder

Beviset på att kunden står i centrum för oss är att vi alltid strävar efter kundnöjdhet. Är man inte nöjd med något så åtgärdar vi det. Dessutom har vi alltid 14-dagars villkorslös ångerrätt där vi som företag står för alla portokostnader. Allt detta för att du som kund skall känna dig trygg och nöjd.

+
30
%

Mer betalt

Upp till *30% mer betalt av oss. Vi är stolta över att erbjuda höga utbetalningar till våra kunder. Idén är ganska enkel. Villkorslös ångerrätt tillsammans med korrekt värdering skapar en marknadsplats där du som kund enkelt och lätt kan sälja ditt guld och veta att vi korrekt värdera guldsmycken.

5
,
2
MSEK

Utbetalt belopp

Vi förändrar guldbranschen! Genom vår egenutvecklade automatiska värderingsprocess förkortar vi processen för dig som kund. Detta gör också att vi kan erbjuda dig bättre betalt genom en effektivare hantering av guldet. Varje dag justeras våra priser automatiskt mot världsmarkandspriset på guld och ädelmetaller. Det så kallade SPOT priset vägleder oss när vi värderar ditt guld.

Alltid 14-dagars ångerrätt &
hög utbetalning.

Om oss
Garantiseal

Garantisigill - En symbol för kvalitet och integritet

Vårt garantisigill är inte bara en logotyp; det representerar vårt löfte till dig. Varje gång du ser detta sigill kan du vara säker på att du arbetar med en pålitlig, ärlig och transparent partner. Vi är stolta över vårt rykte och detta sigill återspeglar vårt engagemang för att upprätthålla högsta standard i allt vi gör.

SG Trygg Icon för säkerhet och garanti att du får än bra guldhandel
Mobil där guldräknaren visar hur mycket ditt guld är värd
Vår guldräknare

Räkna enkelt ut hur mycket du får.

Uppskatta vad ditt guld väger samt hur många karat det är för att se ungefär vad ditt guld är värt. Tänk på att många faktorer påverkar det slutliga priset såsom dagspris, stenar, smuts samt detaljer som ej är av guld mm.

Det är därför viktigt att se uträkningen som en fingervisning på hur mycket som faktiskt blir utbetalt till ditt bankkonto.

Till Guldräknaren
Våra vågar

Godkända Guldvågar för att värdera guld.

För oss på Svenska Guld är säkerhet och förtroende viktigt när du säljer ditt guld på distans. Därför använder vi vågar från etablerade Kern & Sohn som är ett tyskt företag som tillverkar några av världens finaste mätinstrument. Vågarna kalibreras regelbundet enligt EU standard.

Frågor Om tjänsten

Vanliga frågor

Här är några frågor våra kunder har frågat oss. Se om du hittar ett svar på frågorna annars är det möjligt att kontakta oss här.

Har Svenska guld någon fysisk butik att besöka?

Nej det har vi inte. Allt sker online. Det är därför vi kan erbjuda dig marknadsmässiga priser. Låga omkostnader = bättre guldpriser för dig!

Hur vet jag att ni värderar mitt guld till rätt?

Först kontrollerar vi äktheten genom sedvanliga tester. Ditt guld värderas alltid utav en expert. Guldet vägs därefter på en våra kontrollerade och kalibrerade vågar. Vi använder vågar från etablerade Kern & Sohn som är ett tyskt företag som tillverkar några av världens finaste mätinstrument.

Är det säkert att skicka in mitt guld?

Ja, det är helt säkert. Vi skickar ett rekommenderat kuvert till dig (REK). När du skickar in ditt guld till oss via ditt närmsta postombud så får du ett kvitto. Därmed är försändelsen försäkrad. Vi står även för avgiften.

Tar ni ut någon värderingsavgift?

Nej, vi tar inte ut någon värderingsavgift.
Men tänk på att guldföretag tjänar pengar på skillnaden mellan inköpspris och försäljningspris. Det är därför viktigt att förstå hur guldföretag arbetar. Svenska Guld har konkurranskraftiga priser.

Hur snabbt får jag betalt

Vi betalar ut pengarna till dig så fort värderingen är klar. Vi gör överföringen direkt till ditt bankkonto. Oftast sker detta inom 24h från att du skickat in guldet till oss. I vissa fall kan utbetalningen ta längre tid men det är baserat på omfattning och summans storlek. Detta är dock ovanligt.

Köper ni även silver?

Ja det gör vi, silvret måste dock ha en finhaltsstämpel på antingen 999 eller 925. Du kan skicka in guldet och silvret i samma värdepåse.

Svensk Skog för återvinnandet av guld

Vi återvinner ditt guld.

Gruvbrytning påverkar miljön negativt.
Genom att sälja ditt guld till oss bidrar du till att det kan återanvändas. Bli en miljöhjälte och sälj ditt guld till oss på Svensk Guld.